top of page

Samarbetspartners

Umara

Umara grundades 2013 av Biomedicinstudenterna Tommy Ivarsson, MSc och Simon Gustavsson, BSc som studerade Biomedicin med fokus mot nutrition och kroppens förmåga att prestera. Vi är båda två ett par riktigt glada idrottare med en förståelse för idrotten då vi är löpare, cyklister, skidåkare, triathleter, swimrunners m.m, multisportare kan vi säga.

Vi är specialister inom nutrition/energi för uthållighetsidrott. Med hjälp av vetenskap, erfarenhet från idrottare och vår egen förmåga att väva ihop teori med praktik, utvecklar vi optimerad idrottsnutrition för att hjälpa dig prestera på din individuella topp. Alla kan ta sig upp till nästa nivå där nutritionen är ett av många viktiga verktyg.

Joe Nimble

En bredare och anatomiskt utformad tåbox låter foten och tårna fungera naturligt, som evolutionen tänkt att en fot ska fungera.

 

Det är grundtanken bakom Joe Nimble när vi pratar om "Toefreedom®" och "Functional Footwear". En fot som tillåts att fungera som det är tänkt, och inte klämmas ihop över tårna, ger ett stabilare, effektivare och mindre skadebenäget gång-och löpsteg.

Dessa idéer genomsyrar idag hela Joe Nimbles sortiment, från lifestyle till löpning. Målet är att möjliggöra smärt- och skadefri löpning hela livet igenom. Till sin hjälp har Joe Nimble tagit hjälp av forskare och expertis på området.

Segmenten Joe Nimble jobbar med är lifestyle, löpning, hiking och gym samt återhämtning. Joe Nimble har bland annat tilldelats utmärkelsen Red Dot Award, German Design Award Special Mention and Top Innovator, för sitt arbete för bättre fothälsa.

Ultimate Direction

Ultimate Direction uppfann det ursprungliga hydreringspaketet.

 

Det hela började i ett garage 1985 när vi började sy hydrerande midjeväskor tre år innan någon annan. För första gången inom utomhusindustrin tillät Ultimate Direction's uppfinnare löpare, vandrare, skidåkare och klättrare att effektivt bära med sig bränsle.

 

Vårt arv och vår integritet är oöverträffad. Ultimate Direction är erkänd som en integrerad del av idrottsatleters liv runt om i världen.  Sedan vi grundades 1985 har vi fortsatt att utforma överlägsna tekniska produkter.

OOFOS

OOFOS är tillverkad med OOfoam™ -teknik och absorberar 37% mer stötar/nedslag* än traditionella skodon av skum på grund av den perfekta blandningen av dämpning och stabilitet.

 

Sedan har vi även vår patenterade fotbädd. Den vaggar och stöder fotvalvet för att minska energiansträngningen i anklarna med upp till 34%* jämfört med konkurrenternas skor. 

Varje OOFOS par är designat för att hjälpa dina fötter att återhämta sig på ett annat vis än vad en traditionell sko klarar. Dina fötter förtjänar det.

SM Sport

SM Sport har sedan 1993 försett orienterare med rätt utrustning till rätt pris. Vårt breda sortiment och kunnande kring kompasser, orienteringsskor, trailskor och pannlampor finns här för dig. Det är bara att höra av er eller komma förbi vår butik. 

Sedan 1993 har löpning vid sidan av vägen utvecklats mycket och nu används i stor utsträckning samma skor till såväl Orientering, Traillöpning, Trail, Swimrun och OCR. Vi vågar utlova Göteborgs bredaste utbud av trailskor i vår butik. Och när vi pratar trailskor så är det utvalda skor som klarar riktig trail och terräng.

 

Sedan 2020 satsar vi också stort på att ha ett brett sortiment rullskidor. Vi satsar även stort på ljusstarka och bra pannlampor för orientering, trail och enduro. 

bottom of page